divendres, 17 d’octubre del 2008

Representació Gràfica Mapa conceptual 2


Conclusions miniactivitat 1.3


Realment ha estat molt interessant la quantitat d’informació que hem rebut durant tots aquests dies. Entre el debat i tota la documentació que se’ns ha facilitat podem dir que ja sé una mica més. He après conceptes nous i les noves relacions o formes d’entendre la complexa relació entre ciència, tecnologia, societat i educació.


La miniactivitat 1.3 hem hagut de seguir un procediment per poder elaborar-la:
a. Un cop llegits tots els articles i haver instal·lat el cmap: http://cmap.ihmc.us/download/, hem construït un mapa conceptual a partir de l’article de Domènech i Tirado.
b. A partir del mapa, he confegit un altre, tenint com a base el primer, on he anat incorporat aquells conceptes nous de la lectura del mòdul i del debat.
c. Un cop elaborat el segon mapa, que ha estat molt més ampli, he elaborat un informe amb aquells conceptes que he anat aprenent i les noves relacions entre la ciència, tecnologia, societat i educació.
d. Finalment he penjat en el bloc els dos mapes que he elaborat per veure la seva evolució i les conclusions.

A partir del document de Domènech i Tirado i del mòdul, he vist l’evolució de la tecnologia fins l’actualitat, i les complexes relacions que s’estableixen entre CTS. He pogut analitzar les TIC en la societat de la informació. Com s’han convertit en eines bàsiques de desenvolupament. Un exemple d’aquesta eina és Internet que ha transformat les possibilitats d’accés a la informació en el món sencer, canviant la nostra forma de comunicar i de les rutines diàries en els àmbits de treball.


L’ús de les TIC representa una variació notable en la societat i a la llarga un canvi en l’educació, en les relacions interpersonals i en la forma d’estendre i generar coneixements.


Per acabar vull afegir que m’ha agradat molt elaborar els mapes conceptuals, al principi ha estat desesperant ja que no tenia el domini suficient per elaborar-los però, un cop dominats et passes hores i hores intentant fent connexions i buscant els conceptes per poder-los relacionar.

dissabte, 11 d’octubre del 2008

Síntesi del debat

a) En una o unes poques frases: una nova idea que us hagi sorprès, que us hagi copsat, que potser heu acceptat o adaptat a la vostra manera de veure el món educatiu.
Totes les aportacions fetes pels meus companys m’han fet reflexionar. D’alguna manera dèiem el mateix però amb altres paraules. Algunes idees que s’han plantejat, han estat:

  • És difícil parlar de tecnologia en el tercer món quan tenen prioritats vitals tan importants.
  • Cal tenir molt present el context de cada país.
  • Enviar caritat no arregla el problema, sinó que és un pegat temporal.

b) Valoreu la vostra pròpia participació en funció dels criteris d’avaluació

He participat en el debat seguint les pautes marcades pel consultor. Considero que les meves dues exposicions han estat clares i han seguit l’estructura pautada. En el fil del pa o bits he plantejat el tema des d’un altre punt de vista, diferent a la resta dels meus companys. En relació a la informàtica en escola bressol la meva intervenció ha anat dirigida a infants amb dificultats.

c) Trieu un o dos companys que destacaríeu per la seva bona participació.

No puc destacar la bona participació dels meus companys en la carpeta pa o bits, ja que per una banda, penso que tots han fet una bona aportació i ho han sabut argumentat molt bé (jo m’incloc), i per l’altra la intervenció ha estat d’un sol missatge. Cadascú ho ha reflectit de diferent manera, i penso que totes les aportacions són bones. Tots hem coincidit en què és millor ensenyar a pescar que no donar el peix, argumentant-ho de diferents formes però fent les mateixes conclusions.