dissabte, 3 de maig del 2008

Seguiment i evolució personal en la creació de la webquest

Primer de tot, dir que el començament va ser molt dur ja que era un espai totalment desconegut per nosaltres. Una de les dificultats que ens vam trobar, va ser la poca participació d’un dels companys, la veritat ens va decebre molt, ja que la feina ens la vam carregar els altres. En fi, tant la meva companya com jo vam tenir molts problemes per fer la webquest, fer les connexions, enganxar les imatges,... Van ser moltes hores davant de l’ordinador per poder elaborar tot el material pedagògic en el format que se’ns demanava, però finalment ens vam ensortir.

Mentre's anàvem indagant com funcionava, vam fer un esborrany en work, per després passar-ho a la webquest, així podíem anar avançant feina, però un cop ho vam tenir per la mà ja ho fèiem directament. Totes dues anàvem incorporant noves idees, fins i tot, modificàvem els colors, les imatges, etc.

La temàtica de la wq penso que la teníem clara des de bon començament: parlar de la cultura d’altres països i fer comparacions, incloent activitats per treballar temes de diversitat cultural. Un dels objectius, conèixer i respectar altres cultures.

Per últim dir, que la webquest és una eina útil i pràctica, que la desconeixia totalment. Ens facilita uns recursos i és una altra manera de treballar, que ajuda a desenvolupar estratègies de treball colaboratiu. Considero un model positiu per l’educació intercultural i altres tasques ja que pretén ser una estratègia efectiva en l’ús educatiu d’internet que estimula la investigació, el pensament crític i alhora ajuda als mestres a produir materials pedagògics per compartí a la xarxa.