dimecres, 28 de maig del 2008

Tancament de l'assignatura i avaluació

Vaig crear el blog amb molts dubtes i desconcert ja que es tractava d’una eina totalment desconeguda per mi. El fet de crear el blog m’ha ajudat a organitzar i fer reflexions de diferents aspectes de la Pac treballada en aquell moment: en l’activitat de debat cadascú vam aportar el nostre granet, fent que hi hagués diversitat d’opinions. En l’activitat de la webquest vaig aprendre un altre recurs molt útil i pràctic per treballar l’assignatura . I en l’activitat de Kultic vaig gaudir molt amb les temàtiques que se’ns van presentar i aprendre a analitzar i avaluar el material.

M’agradaria utilitzar aquesta eina més enllà de la pròpia assignatura, sobretot quan estigui treballant com a psicopedagoga, per poder aportar tota aquella informació que pugui ajudar, o més si no, a fer reflexionar a altres companys.

L’ús que he fet del blog ha estat bàsicament instrumental, responen a les qüestions que se’ns ha plantejat després de cada Pac. La única cosa que he personalitzat ha estat afegir alguna imatge en cada missatge. Possiblement si hagués disposat de més temps hagués afegit notícies, vídeos, etc., com han fet altres companys.

Per acabar voldria recalcar que les activitats les he trobat molt interessants i enriquidores, que m’han permès apropar-me més a l’assignatura d’interculturalitat.


Fins una altra!!

dilluns, 19 de maig del 2008

Valoració personal de l’avaluació de recursos telemàtics per la interculturalitat

El projecte Kultic http://www.kultic.net/ m'ha semblat molt interessant i útil per poder treballar la interculturalitat. Les temàtiques que tracta són molt actuals i variades. Considero molt important que s’impliqui a tot el grup per elaborar la feina i el fet que es valorin ells mateixos la tasca que han desenvolupat, i no es valorin els coneixements.

En relació a la PAC 2, el projecte el vam elaborar nosaltres, i va ser una tasca, personalment complicada ja que desconeixia aquest tipus de material. Tant la webquest com el projecte Kultic el treball en equip i la reflexió, i són aspectes molt importants que hem de tenir en compte en el moment de treballar.

Personalment la PAC3 m’ha permès descobrir un altres tipus de materials que desconeixia. Gràcies a aquesta assignatura he pogut descobrir recursos pedagògics nous per, en un futur, poder-los compartir amb altres docents. És important dominar les noves tecnologies, d'aquesta manera podem elaborar el nostre material segons les necessitats del moment.

dissabte, 3 de maig del 2008

Seguiment i evolució personal en la creació de la webquest

Primer de tot, dir que el començament va ser molt dur ja que era un espai totalment desconegut per nosaltres. Una de les dificultats que ens vam trobar, va ser la poca participació d’un dels companys, la veritat ens va decebre molt, ja que la feina ens la vam carregar els altres. En fi, tant la meva companya com jo vam tenir molts problemes per fer la webquest, fer les connexions, enganxar les imatges,... Van ser moltes hores davant de l’ordinador per poder elaborar tot el material pedagògic en el format que se’ns demanava, però finalment ens vam ensortir.

Mentre's anàvem indagant com funcionava, vam fer un esborrany en work, per després passar-ho a la webquest, així podíem anar avançant feina, però un cop ho vam tenir per la mà ja ho fèiem directament. Totes dues anàvem incorporant noves idees, fins i tot, modificàvem els colors, les imatges, etc.

La temàtica de la wq penso que la teníem clara des de bon començament: parlar de la cultura d’altres països i fer comparacions, incloent activitats per treballar temes de diversitat cultural. Un dels objectius, conèixer i respectar altres cultures.

Per últim dir, que la webquest és una eina útil i pràctica, que la desconeixia totalment. Ens facilita uns recursos i és una altra manera de treballar, que ajuda a desenvolupar estratègies de treball colaboratiu. Considero un model positiu per l’educació intercultural i altres tasques ja que pretén ser una estratègia efectiva en l’ús educatiu d’internet que estimula la investigació, el pensament crític i alhora ajuda als mestres a produir materials pedagògics per compartí a la xarxa.